Valpkurs       Allmänlydnad       Bruks & Lydnad       Spår, Sök & Rapport       Agility       Rallylydnad       Nose Work       Föreläsning      Övrigt

Föreläsningar

Hösten erbjuder två föreläsningar:
Hund i rörelse 20/9
Styrka, balans och kroppskontroll för tävlingshunden 11/10


Hund i rörelse

När? Fredagen 20/9 kl 18.30
Av vem? Annika Falkenberg
Var? Stora salen, övervåningen, SBK Göteborgsavdelningen

Kvällsföreläsning baserad på ”Rörelseboken” av Annika Falkenberg. Under kvällen berättar Annika hur du kan utveckla och guida din hund till att bättre utnyttja sin fysiska potential. Genom att göra en enkel rörelseanalys kan vi se vilka delar i hundens rörelsebank vi vill arbeta med att förbättra eller förändra.

Med detta som utgångsläge kan vi sedan lägga upp en individuell plan för vår grundträning. En god hjälp på vägen är att ha verktygslådan packad med bra grundövningar som bygger på hundens naturliga rörelser. Genom att presentera olika övningar för min hund kan jag snabbt se vilka rörelser den redan är bra på att utföra och vilka den har svårare för. Då kan jag lägga en planering utifrån detta och stärka de delar som behövs.

Annika Falkenberg är Godkänd Legitimerad Sjukgymnast med lång erfarenhet av klinisk verksamhet och arbetar inom Jordbruksverkets bestämmelser för djurhälsopersonal. Idag driver hon Hundverksta’n Sport & Rehabcentermed inriktning rehabilitering, friskvård och sport. Hon samarbetar med Evidensia Kållered där hon är verksam ett par dagar i veckan. Hennes senaste bok om friskvård, ”Rörelseboken”, utkom i april 2017. Annika är aktiv hundsportare och har tränat och tävlat med egna hundar i olika grenar sedan 1992. Annika delar sitt hundliv med långhåriga collien Aske och australiska kelpisarna Dejmi och Flyga.

Begränsat antal platser!
Pris för medlemmar: 150 kr
Pris för icke medlemmar: 250 kr
 
 
 
 

Styrka, balans och kroppskontroll för tävlingshunden

När? Fredagen 11/10 kl 18.30
Av vem? Vicky Miles
Var? Stora salen, övervåningen, SBK Göteborgsavdelningen
 
Styrka, balans och kroppskontroll för tävlingshunden! Dom bästa belöningarna i världen kan inte ge kraftfullare positionsskiften, explosivare starter och snabbare stopp om hunden inte har de fysiska förutsättningarna för att klara av det. På den här föreläsningen får du lära dig mer om hur styrketräning kan ge er högre poäng i momenten.
 
Jag heter Vicky Miles och driver VM Hundkurser, mitt i mellan Uppsala och Gävle. Jag tror helhjärtat på att både vi och våra hundar utvecklas snabbare inom träningen om vi utnyttjar positiva metoder som fokuserar på att lära istället för att locka. Mitt största fokus ligger på inlärning och grundträning för olika lydnadsgrenar samt fysträning för den aktiva hunden. Jag tycker att titeln ”hundinstruktör” är missvisande, eftersom det egentligen inte är hunden jag instruerar, utan hundföraren. Jag vill ge dig verktygen och kunskapen för att du själv ska kunna träna din hund på bästa sätt. Mitt mål är att man som kursdeltagare hos VM Hundkurser alltid lär sig något nytt, alltid utvecklar sig själv och sin hund och alltid rör sig ett steg närmare målet att bli en bättre hundtränare. Jag är certifierad Valp- och Allmänlydnadsinstruktör och certifierad Specialsöksinstruktör genom SBK. Jag har även gått CANIS ett-åriga klickertränar-utbildning samt instruktörsworkshop för bland annat Bob Bailey, Kenth Svartberg och Maria Brandel. Utöver det så är jag balansbollsinstruktör, cirkeklträningsinstruktör och arbetar som personlig tränare för hund.
 
Begränsat antal platser!
Pris för medlemmar: 150 kr
Pris för icke medlemmar: 250 kr
 

 

Föreläsningarna sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Studiefrämjandet