Valpkurs       Allmänlydnad       Bruks & Lydnad       Spår, Sök & Rapport       Agility       Rallylydnad       Nose Work      Föreläsning

Nose Work

Aktuella kurser
Nose Work steg 2
Höga doftgömmer (se neda


Basutbud, kurser som ges minst en gång/år:

Steg 1: Nybörjarkurs – i denna kurs får du lära dig grunderna i nosework som tävlingsform och som aktivering. Doftämnet eukalyptus lärs in, hunden lär sig söka med god motivation och intensitet inomhus, utomhus och i behållarsök.

Steg 2: Fortsättningskurs – i denna kurs introduceras doftämnet lagerblad, samt det moment som inte tränas i nybörjarkursen – fordonssök. Vi bygger på och avancerar söken, samt tränar för att klara ett doftprov.

Steg 3: Tävlingskurs (klass 1) – i denna kurs tränar vi nosework med inriktning på tävling klass 1.Nose Work steg 2

5 tillfällen x 2 timmar
Veckodag och tid:  Varannan måndag kl. 18.00 - kl. 20.00
Instruktör: My Lanefalk Andersson
Kursstart: 29/6
Övriga tillfällen: 13/7, 27/7, 10/8 och 24/8
Plats: SBK Göteborgsavdelning samt andra platser vilka meddelas under kursens gång.
Förkunskaper: Steg 1 (nybörjarkurs) eller motsvarande. Hunden bör vilja leta efter och hitta måldoften eukalyptus.

Minst 4 deltagare, Max 8 deltagare

Pris för medlemmar: 1250 kr
Pris för icke medlemmar: 1930 kr (varav 680 kr medlemsavgift)

Välkommen att anmäla er till NoseWork steg 2. Kursen är en rtsättningskurs som fortsätter där steg 1 slutade. Kursen riktar sig till dig som kan lite om NoseWork och vill utveckla dig & din hund inom sporten.

Kursen innefattar både teori och praktik och vi utlovar en rolig och utvecklande kurs.

Vi kommer bland annat att introducera det 4:e momentet, Fordonssök, som ingår i TSM.  Utveckla och avancera övriga moment i TSM (behållarsök, inomhussök och utomhussök).  Påbörja inlärning av doftämnet lagerblad – det doftämne som ingår i tävlingsklass 2. Gå igenom tävlingsregler och träna inför doftprov.  Påbörja inlärning av markeringsbeteende/förstärka hundens uthållighet att visa intresse för doftgömman.

Kursen är planerad till varannan måndag för att ge utrymme till egen träning mellan kurstillfällena. Ett moment kommer att fokuseras på vid varje kurstillfälle. Vi kommer träna på fler platser än i och omkring klubbhuset under denna kurs.

Klicka här för att anmäla dig