Valpkurs       Allmänlydnad       Bruks & Lydnad       Spår, Sök & Rapport       Agility       Rallylydnad       Nose Work      Föreläsning

Nose Work

Aktuella kurser
Nose Work tävlingskurs klass 2


Basutbud, kurser som ges minst en gång/år:

Steg 1: Nybörjarkurs – i denna kurs får du lära dig grunderna i nosework som tävlingsform och som aktivering. Doftämnet eukalyptus lärs in, hunden lär sig söka med god motivation och intensitet inomhus, utomhus och i behållarsök.

Steg 2: Fortsättningskurs – i denna kurs introduceras doftämnet lagerblad, samt det moment som inte tränas i nybörjarkursen – fordonssök. Vi bygger på och avancerar söken, samt tränar för att klara ett doftprov.

Steg 3: Tävlingskurs (klass 1) – i denna kurs tränar vi nosework med inriktning på tävling klass 1.


Nose Work tävlingskurs klass 2

5 tillfällen x 2 h
Veckodag och tid: onsdagar varannan vecka kl. 18.30 – 20.30
Instruktör: Erika Ljungberg
Kursstart: 26/8
Övriga tillfällen: 9/9, 23/9, 7/10, 21/10
Plats: SBK Göteborgsavdelningen, Kallebäck
Förkunskapskrav: diplom i TSM klass 1.

Antal deltagare: minst 4 och max 6 st.

Pris för medlemmar: 1250 kr
Pris för icke medlemmar: 1910 kr (varav 660 kr medlemsavgift)

Kursen riktar sig till dig som har tagit minst ett diplom i klass 1 och vill träna inför start i klass 2.
Kursen innehåller både teori och praktik. Vi kommer att gå igenom och träna de utmaningar som klass 2 medför såsom större sökområden, flera gömmor, höga gömmor, oåtkomliga gömmor, kombinationsdofter, störningsdofter mm. Vi tränar oss i att läsa hunden i sökarbetet, tränar olika sökstrategier och fördjupar oss i tävlingsreglerna. Doftetikett eukalyptus och lagerbladhydrolat.
Välkomna att anmäla er till en rolig och utvecklande kurs!

OBS: kurstillfällena kommer att hållas delvis inomhus men vi har goda möjligheter att hålla avstånd till varandra och vi kommer att dela upp oss i mindre grupper och hålla avstånd. Vi förutsätter att alla tar eget ansvar rörande riskgruppstillhörighet samt att den som känner sjukdomssymptom stannar hemma. Läs mer om covid 19 och hur vi förhåller oss till SKK:s riktlinjer på SBK Göteborgsavdelningens hemsida.

Klicka här för att göra din anmälan (endast reservplatser)