Om klubben

Vårt klubbhus ligger lummigt uppe på en kulle ovanför appellplanen. Välkommen upp, ta en fika och snacka hund en stund.

Göteborgsavdelningen startade sin verksamhet 22 oktober 1940, så år 2015 hade vi 75 års jubileum! Klubben har drygt 500 medlemmar och är en av de många lokala klubbar som ingår i Svenska Brukshundklubben. Verksamheten bedrivs ideellt och därför helt beroende av enskilda klubbmedlemmars frivilliga insatser. Det gäller allt från kurs- och tävlingsverksamhet till städning. Det är mycket som behövs göras och vi vill gärna att så många som möjligt är aktiva i klubbarbetet.
Det finns många olika arbetsuppgifter och man måste inte kunna en massa för att göra en insats. Att hjälpa till som funktionär vid tävling eller i köket kan vara exempel på sätt för den som kommer ny att bekanta sig med verksamheten och andra medlemmar på klubben.  Klubbens verksamhet spänner över ett brett fält med allt från agility till bevakningshunds- och räddningshundsverksamhet, bruks och lydnad m.m. I klubben finns en STOR samlad kunskap bland våra medlemmar vilket kan vara bra för våra nya/blivande medlemmar att veta. Fråga på!

SBK:s Göteborgsavdelning erbjuder:

- Träningsfält med klubbstuga i Kallebäck med fri träningskväll på torsdagar varann vecka för medlemmar
- Ett brett kursutbud
- Officiella mentaltester
- Välutbildade instruktörer
- Funktionärsutbildning, t ex till mentalfigurant, instruktör, tävlingsledare m.m
- Klubbaktiviteter av olika slag, t ex tävlingsträning, föredrag i olika ämnen, t ex tävlingspsykologi, spårteorikvällar m.m.
- Klubbstuga med servering där man kan uppleva många fikastunder och kanske få tips på hur man ska göra för att träna sin hund.

Kom gärna och besök oss och fika i vår klubbstuga!