Kurshelg Styrka, balans och kroppskontroll

När? 16-18 oktober

Instruktör? Vicky Miles (VM Hundkurser)

Pris

Deltagare med hund         1900 kr
(Obs. För deltagande med hund krävs att du är medlem i Svenska Brukshundsklubben eller SHU)

Deltagare utan hund         500 kr

Föreläsning                        150 kr
(För deltagare som anmäler sig med eller utan hund - där ingår också föreläsningen)

 

Helgen börjar med en föreläsning om styrka, balans och kroppskontroll på fredagskvällen, och under lördagen och söndagen så jobbar vi med praktiska övningar som fokuserar på kroppskontroll, balansträning, styrketräning och rörlighet. Vi kommer även diskutera vikten av uppvärmning, nedvarvning, samt gå igenom enklare massage och stretchingövningar för din hund.

En hållbar hund är något vi alla vill ha, oavsett om man har vallhund, tävlingshund eller sällskapshund.  En stark och vältränad hund presterar bättre, är lättare att hålla skadefri och kan fortsätta att leva ett aktivt liv upp i högre ålder. Styrka, balans och kroppskontroll är nyckeln till en hållbar hund.

Styrka, balans och kroppskontroll handlar inte om att hänga tunga vikter på hunden eller att springa långt.  Det handlar istället om koordination, lednära muskler och bålstabilitet. Det handlar om att lära hunden att förstå sin egen kropp och kunna utföra rörelser med precision och självsäkerhet.

På den här kursen får du lära dig mer om hur du kan göra just det, utan några särskilda träningsredskap, med övningar som med fördel kan tränas inomhus.

Med övningar specifikt framtagna för att passa både hundens fysiska och mentala behov så ger den här kursen dig verktygen att ge din hund dom bästa fysiska förutsättningarna att prestera på topp och hålla sig skadefri under hela tävlingssäsongen eller helt enkelt leva ett långt och friskt liv som älskad familjemedlem.

Deltagande hundar ska ha fyllt 1 år och inte vara skadade eller under rehabilitering. 

Klicka här för anmälan

 

Om Vicky

Jag heter Vicky Miles och driver VM Hundkurser, mitt i mellan Uppsala och Gävle.
Jag tror helhjärtat på att både vi och våra hundar utvecklas snabbare inom träningen om vi utnyttjar positiva metoder som fokuserar på att lära istället för att locka.
Mitt största fokus ligger på inlärning och grundträning för olika lydnadsgrenar samt fysträning för den aktiva hunden.
Jag tycker att titeln ”hundinstruktör” är missvisande, eftersom det egentligen inte är hunden jag instruerar, utan hundföraren. Jag vill ge dig verktygen och kunskapen för att du själv ska kunna träna din hund på bästa sätt.
Mitt mål är att man som kursdeltagare hos VM Hundkurser alltid lär sig något nytt, alltid utvecklar sig själv och sin hund och alltid rör sig ett steg närmare målet att bli en bättre hundtränare.
Jag är certifierad Valp- och Allmänlydnadsinstruktör och certifierad Specialsöksinstruktör genom SBK. Jag har även gått CANIS ett-åriga klickertränar-utbildning samt instruktörsworkshop för bland annat Bob Bailey, Kenth Svartberg och Maria Brandel. Utöver det så är jag balansbollsinstruktör, cirkeklträningsinstruktör och arbetar som personlig tränare för hund.

vicky