Valpkurs       Allmänlydnad       Bruks & Lydnad       Spår, Sök & Rapport       Agility       Rallylydnad       Nose Work      Övrigt      Föreläsning

Bruks & Lydnad


Tävlingslydnadskurs heldag

1 tillfälle x 7 h
Veckodag och tid: Lördag 09:30-16:30
Instruktör: Jenny Wibäck
Kursdag: 11/6
Plats: SBK Göteborgsavdelningen, Kallebäck

Antal deltagare: max 6 st. Max 1 deltagare per hund.

Pris för medlemmar: 1600 kr
Pris för icke medlemmar: 2280 kr (varav 680 kr medlemsavgift)
Anmälan är bindande och avgiften återbetalas inte om det inte finns reserver!

Klicka här för att anmäla dig

Info om instruktören: Jenny arbetar sedan 2008 som frilansande pedagog och är verksam som föreläsare, skribent  och coach inom hundsport. Hon har också skapat utbildningskonceptet Resurshundförare och driver detta i kommunal regi. Dessförinnan undervisade hon i ämnet ”Användning av hund i vård och socialt arbete” på Malmö Högskola.  Hennes egen akademiska utbildning består av en kandidatexamen i pedagogik och en magisterexamen i handikappvetenskap. 2019-2020 utbildade hon sig till licensierad mental tränare hos Uneståhl Education.

Inom Svenska Brukshundklubben är Jenny ideellt aktiv som domare i tävlingslydnad. Hon har i den rollen fått förtroendet att döma både svenska och nordiska mästerskapen. Under 2016-2017 var hon assisterande landslagscoach.

De egna hundarna tränas och tävlas i lydnad, spår, heelwork to music, freestyle och fårvallning. (Det sistnämnda med husse Fredrik).  Jenny har kvalificerat sig till 7 lydnads-SM, med tre olika hundar och varit 0.75 poäng från ett brukschampionat 🙂

”Ledorden i mitt arbete är Vilja Och Veta – i den ordningen. Jag tror på arbetsglädjen som vårt viktigaste verktyg för att nå meningsfulla mål och jag tror på vikten av att göra sin grej, för att hitta arbetsglädjen. Förkortningen råkar bli VOV 🙂 och andra ledord för mitt arbete skulle kunna vara hundar och motivation. Jag coachar människor att motivera sina hundar och jag arbetar också med hur hunden kan vara en motivator för människor med särskilda behov.”

Upplägget för kursen är: Yes-lydnadskursen är i huvudsak praktiskt inriktad och träningen läggs upp mot målsättningen att hunden verkligen ska gilla de uppgifter den får på lydnadsplanen. Ju mer hunden gillar uppgiften och ser allt som en rolig lek – desto enklare blir det att hantera de fel som uppstår, samt att bygga den uthållighet som krävs för förväntan genom hela tävlingprogrammet.

Denna kurs passar för hundtränare som vill tävla mycket och som vill hitta ett långsiktigt och hållbart system för träningen. Såväl du som är mitt i tävlingskarriären, liksom du som är i startgroparna med en ny hund (valp eller vuxen) är varmt välkommen – den praktiska träningen individanpassas utifrån dina förkunskaper och önskemål!