Träning och tävling

Anledningen till att hunden är ett av våra vanligaste husdjur är att hunden har en medfödd samarbetsvilja gentemot oss människor . Det är denna egenskap som vi utnyttjar för att kunna träna våra fyrfota vänner. Samtidigt märker vi hur mycket roligare hundägandet blir när vi gör saker tillsammans. Att vi människor mår bättre och får ett ökat välbefinnande är också värt att tillägga.

Hur tränar man sin hund hos Svenska Brukshundsklubben?

För att få hjälp att komma igång med träningen eller för att få idéer på vad man kan träna med sin hund så erbjuder alla lokala brukshundsklubbar en kursverksamhet där man har möjlighet att lära sig om de olika sporter som finns.
All hundträning sker i enlighet med Svenska brukshundklubbens policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning, vilket innebär att träningen anpassas efter individen och sker med positiv förstärkning.

Dags för tävling?

När man gått en kurs och hittat en, eller flera, grenar inom hundsporten som man tycker om att träna så kanske man vill testa sina kunskaper. Det är då det är dags att ta reda på vad som krävs för att kunna tävla. Det finns mycket information att hitta på Svenska Brukshundklubbens hemsida.
Där kan du läsa nyheter och regler för olika klasser och discipliner, tanka hem pdf-filer på många av de dokument som kan vara bra att ha med sig m.m. 

Titta även in på SBK Tävling - Svenska Brukshundklubbens online-tjänst för anmälan och betalning.

För mer information om tävling, utställning, tjänstehund m.m hänvisar vi till SBKs officiella hemsida.